Magia Craciunului in orasul lui Shakespeare!

??????????????????

Chiar daca mai e ceva timp pana la Craciun, nu trebuie sa uitam ca planurile si rezervarile pentru o vacanta reusita se fac din timp. Pentru a ne face viata mai usoara trebuie sa avem informatii privind preturi, atractii turistice, servicii dar mai ales destinatii.

Circuitele externe, pe care le intalnim adesea in preajma sarbatorilor de iarna sunt de regula: Munchen, Praga, Zurich, Provence, Viena, Amsterdam, Budapesta. Foarte putini sunt informati si la fel de putini aleg ca destinatie Anglia, mai exact Stratford-Upon-Avon, casa in care s-a nascut poetul ramas in istorie cu numele de William Shakespeare.

Wood_Street_at-_Christmas

Stratford-Upon-Avon este un oras extrem de placut, cu multe case vechi bine conservate, situat intr-o regiune superba, la o distanta de doar 2 ore cu masina de Londra. Foarte multi ajung in fata casei lui Shakespeare pentru ca ea se afla, oricum, pe un intinerar turistic, nu departe de Oxford si in apropiere de unul dintre cele mai vizitate castele din Anglia, Warwick. Exista insa si cei care vin acolo pentru atmosfera ce o imprima sarbatorile de iarna

Acestea includ lumini spectaculoase de Craciun, piete festive, colinde traditionale, excursii la lumina lumanarilor, povesti, targuri de artizanat, coroanele din faimoasele ateliere de lucru, excursii fantoma si spectacole celebre din píesele lui Shakespeare. Cu atat de multe de oferit, Shakespeare Country are toate ingredientele magice pentru o vacanta scurta de sarbatori.

Spectacolul de lumini incepe din 21 noiembrie si este primul lightshow 3D, combinat cu lumini cu laser si cu spectacole live de teatru.

collage S1

Piesele lui Shakespeare sunt aduse la viata de trupa de actori profesionisti, Shakespeare Aloud! Puteti vedea spectacole live in fiecare zi, si va puteti alatura chiar actorilor, solicitand pasaje din piesele dumneavoastra preferate. Petrecaretii se mai pot bucura, de asemenea, de un tur la lumina lumanarilor, spre casa unde Shakespeare si-a petrecut mare parte din viata. Plimbarea va fi prelungita apoi cu cateva ore, in care va vor fi oferite placinte cu carne si vin fiert la cafeneaua din apropiere.

collage S4

Casa unde s-a nascut, a crescut si s-a jucat William Shakespeare, primeste vizitatori de peste 250 de ani. Cei dornici sa cunoasca viata celebrului scriitor, au ocazia in aceste scurte tururi sa admire mesele din sala in care manca si camerele in care a dormit si visat frumoasele-i piese. Shakespeare a petrecut aici si primii cinci ani ai casniciei cu sotia sa, Anne Hathaway.

casa 1

Casa lui Shakespeare este un loc fascinant, ce ofera o mare nevoie de cunoastere a inceputurilor acestui mare artist… este un loc special pe care toata lumea ar trebui sa il vada cel putin o data in viata.

collage S2

 

stratford-christmasshop-01

Ce nu puteti rata daca sunteti acolo in ajunul sarbatorilor, sau chiar de Craciun, este The Nutcracker… Faimosul magazin de Craciun, aflat chiar vis-a-vis de locul de nastere al lui Shakespeare si deschis pe tot parcursul anului, nu este atat de mare ori atat de grandios precum suna. Dar oamenii vin an de an de la mile departare pentru a cumpara de aici frumoasele decoratiuni sau diverse cadouri pentru cei dragi. Poti descoperi si tu magia sarbatorilor, ajutandu-l pe Mos Craciun sa gaseasca drumul spre casa ta, cu ajutorul luminilor, decoratiunilor pentru masa si pomul de Craciun, dar si cu aromele tematice ale acestui sezon.

collage S3

Cand obositi si vreti sa mai capatati putina energie, mergeti la Costa Coffee, aflata la cateva minute de celebrul magazin. Veti observa ca este un pic diferita de alte cafenele, in special pentru atmosfera calda si primitoare dar si pentru preparatele atent alese si cafele autentice. Si, nu in ultimul rand, veti gasi aici barmanii cel mai bine instruiti si pasionati de ceea ce se fac. Pentru anul acesta deja se anunta o serie de produse noi, precum si revenirea biscuitilor traditionali de Craciun! Este intr-adevar sezonul veseliei si a dulciurilor.

collage S5

main

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.