Micul Trianon din Florești, gazda unei noi ediții Karpatia Horse Show

Timp de trei zile, din 30 septembrie și până pe 2 octombrie, pe domeniul Cantacuzino din localitatea prahoveană Florești va avea loc a treia ediție a Karpatia Horse Show. Potrivit organizatorilor, în jurul competițiilor sportive au fost create și anul acesta evenimente conexe – culturale, sociale, artistice  și s-au dezvoltat zone de agrement destinate atât copiilor, cât și adulților.

„Pe linie sportivă, ediția 2015 s-a remarcat printr-un concurs calificativ de 3*  pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, secțiune care a atras în premieră sportivi din Marea Britanie, Italia, Belgia, Spania, India, țări care nu au mai concurat în România niciodată” – susține Mihnea Vîrgolici, directorul Karpatia Horse Show, care precizează că și ediția din această toamnă „va păstra nivelul de una, două și trei stele, concomitent cu desfășurarea Finalei de Campionat Național precum și a unor clase destinate debutanților.”

Disciplina “atelaje” nu va lipsi nici ea, anunță organizatorii, potrivit cărora România este în topul celor mai bune 10 țări din lume la această disciplină elitistă și foarte spectaculoasă. „Am adus unul dintre cei mai faimoși și respectați designeri de obstacole de atelaje din lume, pe Gabor Fintha, din Ungaria, pentru a construi un parcurs de atelaje de nivel tehnic foarte ridicat. Ne propunem ca în 2016 să testăm acest parcurs în condiții de concurs în ideea de a organiza în 2017 o competiție internațională”– dezvăluie Mihnea Vîrgolici.

Karpatia Horse (3)

În ce privește locul care va găzdui competiția, aflat la 80 de kilometri distanță de București, Domeniul Cantacuzino din Floreşti stă mărturie pentru una dintre cele mai frumoase epoci ale istoriei României, epoca nobiliară a începutului de secol XX. În centrul său se află ceea ce la, început de secol XX, era considerat o bijuterie arhitecturală, palatul Micul Trianon. Prinţul George Grigore Cantacuzino, supranumit Nababul, datorită averii sale, i-a încredințat arhitectului Ion D. Berindei construcţia acestuia, precum şi pe cea a Palatului din Bucureşti, de pe Calea Victoriei (actualul Muzeu George Enescu). Spiritul și farmecul acestei clădiri s-au păstrat chiar și după un secol plin de evenimente zguduitoare. Recuperată de către Maria Ioana Cantacuzino (nepoata prințesei  Maria «Maruca» Cantacuzino și, prin alianță, a lui George Enescu) clădirea a ajuns în prezent în posesia Fundației Cantacuzino Florești.

Karpatia Horse (1)

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.