Vine toamna, bine-mi pare! Unde mergem?

La final de sezon estival, avem o veste bună pentru toată lumea. Sfârșitul verii nu înseamnă că s-a încheiat sezonul vacanțelor. Dimpotrivă, pentru cei care au avut grijă să nu-și irosească nici toți banii destinați călătoriilor și nici zilele de concediu, distracția de abia acum începe. Dincolo de faptul că toamna scăpați de aglomerația din vară și de căldura înăbușitoare care pe anumite meridiane le face viața grea turiștilor, odată cu încheierea sezonului estival scad și prețurile practicate de hotelieri și nu numai. Dacă mai luăm în considerare și farmecul irezistibil pe care îl reprezintă toamna pentru naturile romantice, momentul pare mai mult decât potrivit spre a vă propune câteva destinații pentru acestă toamnă!

Dubrovnik, concerte și festivaluri culinare

Toamna, aici apa este încă îndeajuns de caldă pentru a face o baie în Marea Adriatică. În aer temperatura medie se menține aproape de 20 de grade, exact ce vă trebuie pentru a descoperi la pas comorile orașului vechi, de la bisericile baroce la palatele aristocratice. În plus, odată cu venirea toamnei, la Dubrovnik au loc numeroase concerte de muzică clasică, dar și festivaluri culinare.

Dubrovnik

Berlinul, îmbrăcat în culorile toamnei

Berlin

 

Îmbrăcat în culorile toamnei, Berlinul este superb, iar o plimbare prin parcul Tiergan este neprețuită în această perioadă. Dacă tot sunteți în zonă, nu ratați o vizită la Grădina Zoologică,  una dintre cele mai mari din lume. În octombrie, la Berlin are loc Festivalul Luminilor, ocazie cu care repere ale orașului, precum Poarta Brandenburg și Catedrala din Berlin, devin personaje centrale ale proiecțiilor de lumini și imagini în mișcare. Nu ratați ocazia de a gusta preparatele culinare germane, fie că e vorba de celebrul Currywurst sau de consistentele tocănițe și supe, perfecte pentru a vă încălzi nu doar trupul, ci și sufletul!

 

 

 

 

Lisabona, în anotimpul castanelor prăjite

Clima mediteraneană (caracterizată de veri calde și ierni blânde) este doar unul dintre atuurile Lisabonei în ceea ce noi numim extra-sezon. Chiar dacă toamna există posibilitatea să prindeți și zile ploioase, asta nu trebuie să vă descurajeze, capitala Portugaliei fiind de-a dreptul fermecătoare în astfel de momente. În plus, reducerile de tarife vă dau ocazia să vă cazați într-unul dintre hotelurile cu tradiție din oraș fără a goli tot contul din bancă. Toamna este de asemenea la Lisabona anotimpul castanelor prăjite, pe care le puteți cumpăra de la vânzătorii de la colț de stradă, în drum spre obiectivele turistice.

Lisabona, toamna

Praga, destinația îndrăgostiților

Scăldată în soarele toamnei, a cărui lumină aurie romantică nu face decât să-i sporească farmecul, Praga este destinația ideală pentru îndrăgostiți. Cei mai pragmatici vor avea, însă, și ei destule motive de satifacție.Nu numai că vizitând orașul toamna scapi de aglomerația din timpul verii, dar odată cu răcirea vremii vei aprecia încă și mai mult specialitățile culinare locale, precum carnea de porc însoțită inevitabil de varză ori cartofi, toate stropite cu berea celebră în toată lumea.
Praga

Bruges, un oraș ca-n basme

Dacă ajungeți la Bruges toamna, veți fi cuceriți de imaginea copacilor de pe marginea canalelor, cu frunzele lor pictate în nuanțe vii de roșu, portocaliu și galben reflectându-se în luciul apei. În lumina toamnei, orașul medieval apare în întreaga sa splendoare, ca decupat dintr-un basm, cu aleile sale pavate cu pietre și turlele bisericilor parcă desenate de ilustratorul unei cărți de povești cu prințese. Asta ca să nu mai pomenim celebra ciocolată produsă aici, al cărei gust magic nu poate lăsa pe nimeni indiferent.

Bruges

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.