„Minunea” de la Ploiești: Târgul de Turism al României, făcut KO de Expovacanța 2017

Organizatorii Târgului de Turism al României ar trebui să se lase de meserie, întrucât nu reușesc să atragă nici măcar jumătate din numărul de turiști participanți la EXPOVACANȚA, un târg organizat în acest weekend la Ploiești.

Astfel, dacă la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României (găzduit între 16 și 19 februarie de pavilioanele C1-C5  Romexpo) au participat, conform cifrelor oficiale, 23.000 de vizitatori (în creștere cu 5% față de ediția precedentă), organizatorii târgului de la Ploiești, aflat la a IV-a ediție, susțin că așteaptă peste 50.000 de turiști.

Cum e posibilă o astfel de minune, ca un târg organizat în holul unui mall din provincie să aibă de două ori și ceva mai mulți vizitatori decât unul găzduit de Romexpo,  pe o suprafață de peste 14 mii mp. cu 309 expozanți din 15 ţări? Simplu, dacă iei în calcul toți oamenii care trec prin holul mall-ului, îi adaugi poate și pe cei care parchează în zonă și, de ce nu, pe toți cei care, mergând spre Valea Prahovei, trec prin fața aceluiași complex comercial.

Din păcate, astfel de exagerări – asumate de organizatorii evenimentului, câtă vreme cifra de 50.000 apare în comunicatul oficial – nu fac bine nimănui. Nici expozanților care au naivitatea să le ia în serios și cu atât mai puțin celor care le emit fără discernământ. Ca să nu mai spunem că ele amintesc izbitor de mult de groteștile raportări de producții false la hectar de pe vremea lui „nea Nicu”.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.