Muzeele Vaticanului – Prolog

DSC01755_576x768

Pentru iubitorii de arta, Raiul are o adresa precisa: Vatican! Nicaieri in lume nu veti gasi atatea capodopere adunate la un loc, atatea comori stranse laolalta, intr-o colectie constituita in mai bine de cinci secole si care atrage anual milioane de turisti din toate colturile lumii.

DSC01732_1024x768

Indiferent ca esti pasionat de pictura sau de sculptura, de arhitectura sau… filatelie, de harti ori istoria Egiptului Antic sau chiar de masini de epoca, nu vei ramane dezamagit dupa ce vei vizita Muzeele Vaticanului, pentru ca aici vei gasi nu cate putin, ci mult din toate acestea. Totul are, insa, un pret, si asta inseamna ca trebui sa-ti rezervi macar 5-6 ore pentru a vizita aceste muzee.  Sigur, ideal ar fi sa ai la dispozitie 5 -6 zile, dar cateva ore te vor  ajuta sa-ti  faci macar o impresie despre comorile nepretuite ascunse in incaperile Vaticanului.

DSC01593_576x768

Exista, desigur, si un altfel de pret, la intrare – 15 euro de persoana, insa daca ajungi in ultima duminica a lunii poti intra gratis. In acest caz, insa, du-te cat mai devreme si nu te speria de cei o mie de turisti pe care ii vei gasi deja acolo. Cum accesul este liber, imediat ce se deschid usile muzeului, totul  se va intampla foarte repede  si probabil ca in 15-20 de minute vei fi inauntru, pregatit sa vezi unele dintre cele mai vestite opere artistice ale lumii.

DSC01484_576x768
(Va urma)

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.