Peleșul și Pelișorul, închise pentru funeraliile Reginei Ana

Castelul Peleș va fi închis timp de patru zile, în contextul în care o parte dintre evenimentele ce țin de funeraliile Reginei Ana vor avea loc aici.

Astfel, Castelul Peleș va fi închis pentru public începând de luni, 8 august și până joi, 11 august, inclusiv. Castelul Pelișor va fi închis, de asemenea, de pe 8 august până pe 10 august.

Castelul Peles

Un concert care era programat, pe 6 august, la Peleș, a fost și el anulat, la fel ca și vizitele programate pentru perioada 9-11 august, având în vedere că săptămâna viitoare sunt așteptate sute de oficialități din țară și din străinătate pentru a aduce un ultim omagiu Alteței Sale.

Pe 9 august, sicriul cu corpul neînsuflețit al Reginei Ana va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu mașina la Castelul Peleș. Din data de 9 august, ora 17.00, până miercuri, 10 august 2016, ora 18.30, corpul neînsuflețit al Reginei va fi așezat în Holul de Onoare al castelului, acolo unde a fost depus și trupul neînsuflețit al Reginei Maria, în anul 1938. În acest răstimp, Custodele Coroanei și Familia Regală vor fi prezenți la Sinaia. Publicul nu va avea acces în Holul de Onoare pe durata șederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia, dar nici în curtea castelului.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.