Povestile Podului Carol

Podul Carol este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Praga, iar cei care traverseaza pe el raul Vltava au ocazia sa admire atat statuile care il decoreaza, cat si Palatul Imperial.
Podul Carol 3
Piatra de temelie a podului a fost pusa de Carol IV, regele Boemiei, in anul 1357. Cu o lungime de 516 m, 10 m latime si 16 arce peste Vltava, podul este strajuit de trei turnuri, toate reconstruite in sec XIX. Iluminat prima data cu lampi cu ulei in 1723, apoi cu lampi cu gaz din 1866, pana in anul 1841 a fost singurul pod care leaga vechiul oras si castelul Praga.
Podul Carol 2
Balustradele podului au fost decorate intre anii 1683-1714, cand au fost adaugate grupurile statuare care reprezinta sfinti, personaje istorice sau scene biblice. Cele 30 de opere apartin unor sculptori renumiti ai epocii baroce. Astazi, originalele, inlocuite cu replici in 1965, se pastreaza in lapidariumul Muzeului National.
Podul Carol 1
Cea mai cunoscuta dintre legendele legate de acest pod este indeplinirea dorintelor secrete de catre Sfantul Jan Nepomuk. Vicarul Jan Nepomuk a fost aruncat peste pod in martie 1393, pentru ca refuzase
sa-i dezvaluie Regelui Vladislav al IV-lea secretele impartasite de Regina Sofia in timpul spovedaniei. Povestea spune ca, daca atingi crucea care marcheaza locul de unde a fost aruncat, dorinta ta secreta
se va indeplini.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.