Praga – Casa care danseaza

Chiar daca a fost construita cu doar doua decenii in urma, „Casa care danseaza” a intrat deja in circutul turistic, toti cei care ajung la Praga profitand de ocazie pentru a o admira si imortaliza.
Casa care danseaza 1
Imobilul a fost construit intre 1994 si 1996, pentru o companie de asigurari, de arhitectul ceh Vlado Milunic impreuna cu arhitectul canadian Frank Gehry. Casa mai este numita si Ginger & Fred, dupa celebrul cuplu de dansatori Ginger Rogers si Fred Astair.
Casa care danseaza 5
Proiectul a starnit initial controverse, nu putini fiind cei care considerau ca nu-si gasea locul intr-o zona cu cladiri construite in stil neo-baroc, neo-gotic si art nouveau, insa printre sustinatorii sai cei mai entuziasti s-a aflat fostul presedinte ceh, dramaturgul Vaclav Havel, a carui locuinta se gasea in imediata apropiere.

Ulterior, insa, cladirea a devenit una dintre cel mai populare din oras, ajungand chiar si pe o moneda emisa de Banca Nationala pentru a celebra “Zece secole de arhitectura in Cehia”.
Casa care danseaza moneda
Casa care danseaza este o cladire de birouri, insa pe acoperisul sau exista un restaurant frantuzesc de unde veti putea admira raul Vltava si Castelul Praga.
Casa care danseaza 7

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.