Prater – parcul in care te simti din nou copil

prater-vienna1

Prater este un parc de distractii uriaș aflat de-a lungul falezei Dunarii, ce se intinde pe o suprafata de 1287 ha si este locul de relaxare preferat al locuitorilor, cat si al turistilor.

Parcul, amenajat pe un vechi teren de vanatoare, a fost deschis publicului de imparatul austriac Iosif al II-lea in anul 1766. De-a lungul timpului, in parc s-au deschis restaurante si baruri, cel mai cunoscut fiind cel al lui Basilio Calafati, un magician italian ce si-a deschis un restaurant cu cateva jocuri de noroc. Statuia lui Calafati, devenita mascota Praterului, este singurul lucru care mai aduce aminte de acele timpuri.

O schimbare importanta a avut loc in 1895, cand a fost inaugurata Marea Roata (Riesenrad), ce are o inaltime de 65 metri si a fost inaugurata in 1896/1897, odata cu sarbatorirea jubileului inscaunarii imparatului Franz Josef. Desi a fost complet distrusa in timpul celui de-al doilea razboi mondial, Marea Roata a fost reconstruita dupa aceea.

Prater_Viena

Pentru cei dependenti de adrenalina, si nu numai, exista peste 250 de atractii: carturi, trenul groazei, trenul fanteziei, plimbari cu barcute, sala oglinzilor, multe mountain rousse-uri, carusele, minigolf, biliard, dar si restaurante si cafenele.

Prater_Turm_02_

360 Grad Video - Prater Turm

21. und 22. April: Eröffnungsfest für die Wildalpenbahn im Prater

In afara de distractiile oferite si de spatiile de relaxare, aveti acces la aproape orice tip de sport: calarie, trap, fotbal, inot in piscina stadionului, ciclism, tenis si bowling pe terenurile WAC.

Praterul este deschis incepand din 15 martie pana pe 31 octombrie, intrarea fiind libera insa fiecare atractie se plateste individual.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.