Tot ce trebuie sa stii despre Ploiesti

O prima harta bilingva a Ploiestiului a fost lansata saptamana aceasta, cele 5000 de exemplare ale sale urmand sa fie distribuite gratuit in muzeele si unitatile de cazare din oras.
url 2
Potrivit managerului proiectului, inginerul Corneliu Moraru, harta cuprinde 68 de obiective reprezentative pentru Ploiesti, de la muzee si biserici, pana la institutii de cultura si cladiri importante din oras. Harta contine, insa, si o serie de informatii relevante despre istoria localitatii, mituri legate de Ploiesti si chiar un calendar al evenimentelor culturale importante care au loc in urbea lui Nenea Iancu, de la Festivalul de Poezie Nichita Stanescu si Derby-ul de Trap al Romaniei pana la Festivalul de Teatru Toma Caragiu si cel de muzica folk organizat aici in fiecare toamna.
url
Proiectul hartii, realizata de grupul de initiativa Iubesc Ploiestii, a beneficiat de finantare din partea Fundatiei Comunitare Prahova, iar printre cei care au contribuit la continutul acesteia se numara istoricul Lucian Vasile, Alexandra Anton (autoarea variantei in limba engleza) si Iulia Tudosie, autoarea graficii.

Comments

comments

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.