Roma: Muzeul statuilor de ceara

DSC00498
Infiintat in 1958 de Fernando Canini, care a ramas impresionat de muzeele similare din Londra si Paris, Muzeul statuilor de ceara din Roma este primul de acest fel din Italia si al treilea din Europa dupa numarul statuilor expuse.
Situat in apropierea Pietei Venezia, muzeul adaposteste figurile din ceara ale unor personaje celebre precum scriitorul Oscar Wilde, liderul sovietic Iosif Stalin, premierul britanic Winston Churchill sau presedintele Partidului Comunist Chinez, Mao Tse Tung
DSC00499
Vizitatorii ii pot intalni, intre altii, pe Nero si Cleopatra in sala dedicata Romei antice, pe Paganini, Wagner sau Verdi – in sala muzicienilor (de unde, insa, nu lipsesc nici Pavarotti sau Andrea Bocelli), dar si pe Goya si Picasso in sectiunea pictorilor.
Papii care au facut istorie n-au fost nici ei uitati, in incaperea rezervata acestora putandu-i intalni pe Ioan al XXIII-lea, pe succesorul acestuia, Paul al VI-lea, dar si pe singurul suveran pontif care a „demisionat” din functie, Benedict al XVI-lea.
DSC00501
Pentru cei mici, Muzeul are de asemenea o serie de surprize placute, printre ele figurand si o intalnire cu Alba ca Zapada si cei sapte pictici, dar si cu alte personaje indragite din basmele care au incantat generatii intregi.
In plus, cei curiosi sa afle mai multe despre modul in care sunt realizate aceste statui din ceara, pot afla detalii inedite despre tehnicile folosite vizitand sectiunea dedicata muncii de laborator din spatele figurilor expuse.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.