Tu cum procedezi cand pleci în vacanta?

Un român din cinci anunță pe Facebook sau pe alte rețele de socializare că pleacă în vacanță sau postează fotografii din concediu în timp ce este plecat, conform unui sondaj realizat online în cadrul Campaniei ‘Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuințe’.
Sondajul arată că 20,45% dintre respondenți anunță pe Facebook sau pe alte rețele de socializare când pleacă în vacanță sau postează fotografii în timp ce sunt plecați, iar restul de 79,55% au răspuns negativ la această întrebare, demonstrând o mai mare atenție față de securitatea locuinței lor.
Trearddur-holiday-collage11
În ceea ce privește alte măsuri de protecție a locuinței, românii oscilează între un comportament preventiv și neglijență față de elemente importante. De exemplu, mulți verifică instalațiile de gaze și pe cele electrice, atunci când pleacă de acasă pentru mai mult timp, dar puțini instalează sisteme de securitate specializate, precum alarmele sau dispozitivele anti-incendiu.
Astfel, 73% dintre participanții la sondaj au declarat că, atunci când pleacă de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp, scot din priză toate aparatele electrice, iar 78,42% își verifică instalațiile de utilizare a gazelor.
Sondajul a fost realizat online în cadrul campaniei naționale ‘Octombrie — Luna Asigurărilor de Locuințe’, pe un eșantion de 1.500 de persoane, fiind diseminat cu precădere prin intermediul rețelei sociale Facebook. Respondenții au fost în proporție de 60% femei și 40% bărbați, atât din mediul urban (80%), cât și din mediul rural (20%), care locuiesc atât la casă (33%), cât și la bloc (67%).

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.