Vizitati cele mai frumoase sate ale Frantei (II)

Daca vreti sa ocoliti alura de lux a Parisului si alegeti sa explorati cateva sate, in care atmosfera linistita domneste si te imbie sa le cunosti, aruncati o privire  asupra ghidului nostru de sate din Franta.

 

Maincy, Seine-et-Marne, Ile-de-France

collage 10

In Maincy traiesc 1.768 de locuitori, cel mai cunoscut obiectiv turistic al sau fiind Castelul Vaux-le-Vicomte.

In 1641, Nicolas Fouquet cumpara domeniul Vaux le Vicomte si un mic castel, transformandu-l douazeci de ani mai tarziu intr-o bijuterie baroca la constructia caruia s-a folosit pentru prima data o echipa mixta. Fouquet a apelat la arhitectul Louis Le Vau, pictorul Charles Le Brun, respectiv peisagistul André Le Nôtre.  Palatul in sine a fost realizat in timp record pentru acea perioada, de numai cinci ani.  Pentru conturarea gradinii a fost necesara chiar deturnarea unui rau.

Proprietarii de astazi, Patrice si Cristina de Vogue, sustinuti de copiii lor, Jean-Charles, Alexandre si Ascanio, continua si acum munca inceputa in urma cu 140 de ani.

Castelul poate fi vazut in filmul: „Omul cu masca de fier”, in cateva episoade ale serialului „Revolution”,  James Bond, etc. sau la evenimente mondene precum Australia Next Top Model. Recunoscut ca un monument istoric, Palatul Vaux le Vicomte este deschis pentru public in mod regulat.

 

Corbara, Haute-Corse, Corsica

Corbara 3

In Corbara, un sat fondat in anul 887 de catre Guido de Sabellis – un print roman exilat, traiesc 923 de suflete.

 

Villefranche-de-Conflent, Muntii Pirinei, Languedoc-Roussillon

collage 11

In Villefranche-de-Conflent traiesc 244 de locuitori, iar orasul a fost fortificat in ultimii 1.000 de ani, in special datorita pozitiei strategice dintre Franta si Spania. Clasificat ca fiind unul dintre cele mai frumoase sate din Franta, Villefranche te tine captiv in stradutele sale inguste, alaturi de mesterii populari si magazinele lor pitoresti.

 

Moustiers-Saint-Marie, Alpes-de-Haute-Provence, Provence-Alpes-Cote d’Azur

Moustiers Sainte-Marie mai este numit si capitala faiantei sau a ceramicii, inca din Evul Mediu, de cand locuitorii se intreceau in a modela lutul. Si astazi satul e plin de ateliere si magazine, si exista chiar si un muzeu.

collage 12

Clasat in topul celor mai frumoase sate din Franta, orasul de lut situat in apropiere de Gorges du Verdon sau Cheile Verdonului, situat pe o stanca, si la mijloc un sat colorat discret, cu 2 turnulete si case una peste alta. Cu o populatie de 710 locuitori, Moustiers-Saint-Marie se distinge prin prezenta unei stele de 15 metri inaltime, suspendata intre doua roci, la 200 metri inaltime. Legenda spune ca un nobil rapit de sarazini a promis ca de se va intoarce teafar va lega o stea de cele doua stanci, in cinstea Fecioarei Maria.

 

Pesmes, Haute-Saone, Franche-Comte

collage 13

Cu o populatie de 1.112 locuitori, acest sat este celebru datorita sultanei Salima Machamba, ultima regina a Madagascarului. Indragostita de un jandarm francez, aceasta a sosit in Franta, pe insula Reunion si a decis sa-si traiasca restul vietii ca fermier, in Pesmes.

 

Perouges, Ain, Alpii Francezi

collage 14

Frumusetea si ambianta care domneste peste acest sat a atras ca un magnet pana si producatorii de filme. Astfel incat, locuitorii se pot mandri ca Perogues a fost platou de filmare pentru multe productii cinematografice de-a lungul anilor: “The Three Musketeers” (1961) si “The Bride” (1985), in care Sting a jucat rolul lui Frankenstein. Populatia acestul mic sat este de 1.205 persoane.

 

Saint-Quirin, Moselle, Lorraine

collage 15

Avand o populatie de 873 de locuitori, acest sat este celebru prin statuia Sfantului Quirin si a fantanii lui miraculoase. De mai multe secole este un loc de pelerinaj si de cult, locuitorii spunand adesea ca apele acesteia pot vindeca o serie de boli, in special cele de piele.

 

Lavardin, Loir-et-Cher, regiunea centrala a Frantei

collage 16

Pitorescul sat medieval Lavardin, dominat de castelul deja aflat in ruina, este una dintre cele mai frumoase sate din Franta. Castelul Lavardin se afla in comuna cu acelasi nume din zona Loir et Cher si este amplasat pe un deal stancos ce ofera o vedere panoramica ideala asupra satului si a raului, oferindu-i astfel un avantaj in timpul asediilor din perioada medievala. Populatia satului este destul de mica, de numai 262 de locuitori.

 

Eguisheim, Haut-Rhin, Alsacia

collage 17

Eguisheim, satul cu cei 1.572 de locuitori, se afla pe traseul „Drumul Vinului din Alsacia” si a fost votat drept cel mai frumos sat din Franta.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.