Vola.ro, amendată de ANPC după scandalul de Black Friday

Scandalul declanșat de campania de Black Friday a agenției Vola.ro s-a soldat cu amendarea acesteia de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, care a găsit compania  vinovată de „informarea ambiguă și în contratimp a consumatorului”.

Potrivit răspunsului transmis de ANPC unuia dintre clienții care au reclamat Vola.ro (mai multe detalii despre situația reclamată  găsiți aici), compania a fost sancționată contravențional „pentru încălcarea prevederilor Legii  363/2007 modificată”.

În mod curios, răspunsul ANPC, pe care îl publicăm cu această ocazie, preia fără ghilimele pasaje întregi din pledoaria companiei reclamate.

 

Chiar și așa, însă, reprezentanții Autorității admit că Vola.ro  și-a informat „ambiguu și în contratimp” clienții, confirmând în acest mod că agenția se face vinovată de practici comerciale înșelătoare, așa cum sunt acestea definite în legea citată de ANPC:

„Art. 7. – (2) O practică comercială este, de asemenea, considerată ca fiind omisiune înşelătoare atunci când, ţinând cont de aspectele prevăzute la alin. (1), un comerciant ascunde sau oferă într-un mod neclar, neinteligibil, ambiguu ori în contratimp o informaţie esenţială sau nu indică intenţia comercială a practicii, în cazul în care aceasta nu rezultă deja din context, şi când, în oricare dintre cazuri, consumatorul mediu este determinat sau este susceptibil a fi determinat să ia o decizie de tranzacţionare pe care altfel nu ar fi luat-o.

ANPC nu precizează cuantumul sancțiunii dictate împotriva Vola.ro, însă, potrivit aceleiași legi, disponibilă aici, „Utilizarea de către comercianţi a unor practici comerciale incorecte, astfel cum au fost definite la cap. II, este interzisă, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 de lei la 30.000 de lei.”

 

Comments

comments

One comment

  1. Am solicitat rambursarea biletului. Nu mi sa restituit nici un leu.Se fac că ploua.Dar pentru neseriozitate eu apelez în instanță și o să mi se dea de la100 solicit 10000€despăgubire.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.