Weekenduri cu aroma de arta si cultura (II)

Fotograf in orasul luminilorHenri3

 

 

„Fotografia nu e ca pictura; exista o fractiune de secunda de creativitate. Ochiul tau trebuie sa vada compozitia ca o expresie a ceea ce iti ofera viata si tu trebuie sa intuiesti cand sa declansezi aparatul. Acesta este momentul de creativitate al fotografului… Oop! Momentul! Daca l-ai ratat, e pierdut pe vecie!” spunea Henri Cartier-Bresson, acest „godfather” al fotografiilor de strada.

collage14

Un parizian si adevarat initiator, cunoscut pentru compozitiile sale umbroase, portretele impresionante si pentru surprinderea momentelor spectaculoase, a practicat meseria lui mai mult in capitala franceza. Acum aveti posibilitatea sa ii urmati exemplul, inscriindu-va la un curs de fotografie, pe durata unui weekend, in Paris.

Daca stiti deja cateva din elementele de baza si vreti sa cunoasteti aceasta arta mai mult, cursurile de fotografie Masterclass sunt perfecte pentru voi! Compania Frui ofera un astfel de curs sub indrumarea unui instructor, unde veti avea parte de o specializare in arta fotografica, bucurandu-va in acelasi timp si de cele mai bune preparate din bucataria locala. Deci indiferent de nivelul tau, incepator sau avansat, este vacanta cu adevarat inspirata, deoarece acestea va ofera posibilitatea de a explora destinatii uimitoare cu aparatul de fotografiat.

Frui

 

Un weekend plin de mistere

„Imi place sa traiesc. Am fost cateodata salbatic, disperat, grav de nefericita, impovarata de tristete, dar dincolo de toate acestea stiu ca a fi pur si simplu vie este un lucru formidabil.” (Agatha Christie)

collage15

Agatha Christie s-a bucurat de un mare succes cu piesele si romanele sale misterioase, cu personaje celebre, in locatii diverse, de la malurile Nilului pana la vagoanele din Orient Express. O sursa importanta de inspiratie pentru cartile sale s-a dovedit a fi chiar orasul sau natal, Devon: comitatul plajelor de nisip, a pasunilor verzi si a gradinilor ingrijite.

Unul dintre cele mai periculoase locuri, pentru personajele cartilor ei, a fost Greenway – o casa alba de vacanta, cu vedere la Dart Estuary, care a oferit toate sursele de inspiratie pentru scenele crimei din Dead Man’s Folly si Five Little Pigs.

Greenway , aflata in siguranta in grija fundatiei britanice The National Trust, contine multe dintre colectiile familiei, inclusiv arheologie, argintarie si carti. Afara puteti explora padurea mare si romantica, vita de vie din apropiere, marginile salbatice si plantele rare ce coboara spre nelinistitul estuar Dart.

Turistii curajosi au posibilitatea sa viziteze o parte din cladirea principala, pentru a vedea interioarele ce nu s-au schimbat prea mult din 1950 si chiar sa innopteze aici, in anexe special amenajate in gradinile impadurite. Pentru vizitare, taxa este de 9 £/adult si 5 £/copil.

Aici gasiti prima parte a acestui articol

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.