Adio, stat la coadă la Casa Annei Frank!

Amsterdam este, fără îndoială, una dintre puținele destinații din lume capabile să satisfacă pe (aproape) oricine. Fie că ești iubitor al artelor plastice sau, dimpotrivă, amator de distracții nocturne, că preferi istoria sau prezentul, că vrei să te plimbi cu barca sau pe uscat, pe jos sau cu bicicleta, capitala Olandei merită vizitată, fără riscul de a rămâne dezamăgit.

Controversatul cartier roșu sau celebrele coffee shop-uri, imensul Rijksmuseum și nu mai puțin apreciatul muzeul Van Gogh, fabrica de bere Heineken sau arena Ajax, parcul Vondel sau Nemo, muzeul tehnicii, sunt doar câteva dintre obiectivele care atrag zeci, sute de mii de vizitatori în fiecare an, mai ales vara (anotimpul ideal pentru a vizita Amsterdamul, în rest e teribil de frig).

Niciunul dintre acestea, însă, nu are probabil încărcătura emoțională a Casei Annei Frank, unde, așa cum am scris și aici, indiferent de starea vremii veți găsi sute de oameni așteptându-și rândul pentru a intra. Pentru cei care i-au citit jurnalul Annei Frank, dar și pentru ceilalți, care vor descoperi povestea acestei fetițe curajoase vizitând ascunzătoarea în care a trăit și și-a împărtășit cele mai intime gînduri jurnalului său, așteptarea merită oricât, fără doar și poate. Totuși, puteți evita să stați câteva ore în rând apelând la soluția „magică’ pe care v-o recomand cu multă căldură de fiecare dată și anume rezervarea online.

Spre deosebire de marile muzee, unde există mai multe puncte de trecere, iar turiștii, odată ajunsi în incintă, se dispersează în sălile generoase, casa Annei Frank are încăperi care nu pot fi vizitate decât în șir indian, ceea ce evident scade viteza parcursului și prelungește așteptarea celor care se află la coadă.  Astfel, dacă la Muzeele Vaticanului o coadă de o mie de oameni ar putea însemna 30 minute de așteptare, la muzeul dedicat eroinei noastre ar putea echivala cu câteva ore bune de stat în rând.

Având în vedere, desigur, și acest aspect, administratorii au luat decizia de a împărți ziua de vizită în două. Astfel, de la ora 9.00 și până la ora 15.30, în muzeu au acces doar cei care și-au făcut din timp rezervări online aici. Atenție ele pot fi făcute cu cel mult două luni înainte și trebuie să vă alegeți inclusiv intervalul orar în care veți vizita casa Annei Frank. Nu lăsați pe ultimele zile procurarea biletele, întrucât există riscul să nu mai găsiți, numărul lor fiind limitat.

După ora 15.30 și până la ora închiderii (22.00 – din primăvară până în toamnă, 19.00 – iarna, cu excepția zilelor de sâmbătă, când muzeul e deschis până la 21.00), accesul le este deschis celor fără bilete online. Aceștia sunt cei pe care îi veți vedea, încă de pe la prânz de multe ori, stând la coadă pentru a putea intra, după 15.30, în muzeu.

Cozile sunt cu mult mai mici sau chiar dispar doar iarna, însă, dacă nu sunteți genul de persoană care face plajă pe ghețari, probabil nu e cea mai bună idee să vizitați Amsterdamul în acest anotimp, după cum puteți citi și aici.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.