Breaza joacă pe cartea cicloturismului

În acest weekend, la Breaza vor fi inaugurate cele trei trasee cicloturistice marcate în această vară în localitate. Potrivit organizatorilor evenimentului „Cu bicicleta la Breaza”, cei care vor răspunde acestei invitații vor avea ocazia să petreacă două zile frumoase pe bicicletă.

Sâmbătă se va pedala pe străzile ce urcă spre dealurile din jurul Brezei, ajungând până pe Islazul Mălaiele. Tot în acest traseu intră şi străduţe mai izolate şi pitoreşti, de pe Dealul Vrăbieşti, dar şi traversarea pădurii de fag de pe Dealul Lazului, aflat în nordul oraşului.
Duminică vor fi vizitate clădirile frumoase, cu istorie bogată, de pe străzile mai puțin cunoscute ale localității, iar cei pasionați de fotografie își vor putea testa veleitățile de cicloturiști fotografi.

Cicloturism Breaza

Conform organizatorilor, traseul de sâmbătă le este recomandat doar bicicletelor MTB întrucât există porțiuni de străzi cu traverse şi o porțiune de offroad. Cât despre traseul de duminică, acesta poate fi parcurs pe MTB sau ciclocros. Nu este recomandată cursiera. De asemenea, în funcție de condițiile meteo din zilele anterioare evenimentului, traseul de sâmbătă poate suferi modificări.

Evenimentul nu presupune taxa de participare, însă toți cei interesați sunt rugați de către organizatori să completeze formularul acesta, programul complet și alte detalii despre eveniment fiind disponibile aici.

Cicloturism Breaza (1)

Evenimentul din weekend face parte din proiectul Breaza Cicloturistică, realizat la inițiativa Centrului de informare si promovare turistica Breaza din subordinea Primăriei Breaza în colaborare cu Asociația Adevăraţii VeloPrieteni România, proiect care urmărește promovarea orașului Breaza ca destinație cicloturistică.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.