Catedrala cartilor

Daca va plac calatoriile in timp si ajungeti la Lisabona, nu trebuie sa ratati o excursie la Obidos, un orasel medieval cu 3.000 de locuitori, in care strazile inguste, casele cu un etaj si florile de la ferestrele acestora va vor incanta fara indoiala.
Igreja_de_Santiago_de_Óbidos
In cazul in care ajungeti aici, insa, neaparat intrati in Biserica Sao Tiago. Construita in 1886 de regele portughez Sancho I, biserica era frecventata de familia regala cu ocazia vizitelor la castelul in vecinatatea caruia se afla si cu care de altfel comunica printr-un coridor.
DSC04849
Distrusa la marele cutremur din 1775 – care aproape a ras de fata pamantului Lisabona – , biserica din Obidos a fost reconstruita 7 ani mai tarziu. Abandonata in ultima vreme, ea a fost salvata de un lant de librarii, care a investit 300 de mii de euro in restaurarea sa si transformarea ei intr-o…. librarie.
DSC04850
Astazi, ea reprezinta o experienta imedita pentru toti cei care, trecand pragul bisericii, se trezesc intr–o veritabila catedrala a cartilor, in care pot rasfoi in voie titluri din toate domeniile si in multe din limbile pamantului.
DSC04859

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.