Hitachi Seaside Park, paradisul albastru din Japonia

Dacă îți plac florile (și cui nu-i plac florile?), vei crede, vizitând acest parc din Japonia, că ai ajuns în Paradis. Flori de toate soiurile, pe hectare întregi, câmpuri întregi cu flori de aceeeași culoare, pe lângă care „celebrele” lanuri de rapiță de la noi par doar o glumă nereușită, tot ce are mai frumos flora lumii pare că și-a dat întâlnire în Hitachi Seaside Park.

Inaugurat în 1991, parcul național Hitachi Seaside ocupă peste 350 de hectare , fiind de cinci ori mai mare decât Disneyland-ul japonez. Și, spun cei care le-au vizitat pe amândouă, de tot atâtea ori mai spectaculos, întrucât nimeni nu poate rivaliza cu însăși natura.

Hitachi Seaside Park (4)

Chiar dacă în momentul de față suprafața parcului este utilizată doar în proporție de 55%, locul este un veritabil paradis al florilor, indiferent de anotimp, întrucât cei care l-au proiectat au avut grijă să cultive flori (aduse din întreaga lume și aclimatizate aici) care înfloresc în perioade diferite ale anului – vara puteți admira narcisele și lalelele, nemophila și floarea soarelui sunt reginele verii, iar kokia și cosmos-ul colorează pajiștile parcului în fiecare toamnă.

Hitachi Seaside Park (5)

Terenul pe care se află parcul a fost cândva un aerodrom al armatei japoneze, după al doilea război mondial devenind bază militară americană pentru ca acum patru decenii să fie restituit statului nipon, care îl administrează și în prezent.

Hitachi Seaside Park (8)

Împărțit în șapte zone, fiecare cu atracțiile sale, Hitachi Seaside Park poate fi explorat cu bicicleta sau chiar cu autobuzul, iar pentru a vă face o idee despre cât de mare este cu adevărat trebuie să urcați pe dealul Miharashi (unde se găsesc și două case tradiționale vechi de peste 300 de ani), de la înălțimea căruia veți putea admira parcul în toată splendoarea sa.

Hitachi Seaside Park (7)

Mândria parcului o reprezintă, însă, nemophila, o floare albastră, originară din California. Peste patru milioane de fire de nemophila înfloresc în fiecare primăvară în parcul japonez, transformând întinderile pe care le acoperă în nesfârșite covoare albastre, ireal de frumoase. Pentru a vă bucura de acest spectacol unic în lume, trebuie, însă, atenție!, să vă programați vizita la Hitachi Seaside Park fie în luna aprilie, fie în prima parte a lunii mai.

 

 

 

Comments

comments

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.