Cu autobuzul, prin celebrele orase ale lumii

londra.jpg

Sunt locuri si momente in care simti nevoia doar sa-ti relaxezi privirea, fara o alergatura continua. Si ce modalitate mai usoara poti alege, decat o calatorie cu autobuzul, pe trasee bine definite. Sfatul nostru este sa luati in calcul si astfel de plimbari, prin marele orase ale lumii, pentru a va bucura de cele mai interesante obiective.

 

LONDRA, Anglia

 • Din Piata Trafalgar, unde se afla Coloana lui Nelson, aveti posibilitatea sa va urcati intr-un autobuz cu etaj, de unde veti pleca spre Hotel Strand, trecand pe langa catedrala St. Paul.

Paul_ANGLIA

 • Puteti admira apoi Monumentul Marelui Incendiu din Londra, cea mai inalta coloana de piatra, care se afla aproape de capatul nordic al London Bridge. Monumentul are 62 m inaltime si se afla la 62 de m de locul unde a inceput, la 2 septembrie 1666, marele foc.

monumentul marelui incendiu_Londra

 • Incheiati calatoria la Turnul Londrei. Nu este nici o surpriza ca Turnul Londrei este obiectivul turistic cel mai popular printre turisti. A fost fondat de William Cuceritorul si peste un mileniu de istorie a Angliei s-a desfasurat in jurul, sau in spatele zidurilor sale. A servit ca fortareata, ca resedinta regala, ca sediu al Monetariei si al Observatorului Astronomic, iar aproape 300 de ani, turnul a gazduit chiar si gradina zoologica regala.Totusi, cea mai cunoscuta parte a fortaretei medievale este inchisoarea, in subteranele careia si-au petrecut ultimele clipe reprezentantii familiilor engleze, cazute in dizgratia unuia sau altuia dintre regi.

www.richard-seaman.com

Puteti parcurge intregul traseu cu autobuzul 15 (ruta clasica) din Piata Trafalgar spre Tower Hill.

 

 STOCKHOLM, Suedia

 • Vizitati acest oras minunat, construit pe 14 insule, cu un autobus ecologic. Orasul are un aer mult mai continental si cosmopolit decat alte orase nordice si aveti foarte multe frumuseti de vazut.
 • Plimbati-va pe labirintul de strazi medievale din orasul vechi si vizitati catedrala si Palatul Regal. Palatul are o istorie care te fascineaza si gazduieste patru muzee, cu exponate extrem de valoroase. Schimbarea garzii regale are loc in fiecare zi, motiv pentru care, un numar foarte mare de turisti se aduna in curtea exterioara a Palatului Regal, pentru a admira spectacolul acestei ceremonia de traditie. Desi familia regala nu mai locuieste aici, palatul este folosit pentru diferite dinee sau receptii oficiale.

Palatul Regal_Suedia

 • Veti calatori pe tarm, apoi va veti indrepta spre nord. Aici, cu siguranta nu puteti scapa din vedere cladirea primariei. O cladire din caramida rosie, cu un turn impunator, in varful caruia se gasesc trei coroane  de pe stema Suediei. Poate cel mai prezent simbol pe vederile din Stockholm, primaria este si locul ce gazduieste banchetul oficial, imediat dupa decernarea premiilor Nobel. Incheiati turul la spitalul Universitatii si plimbati-va prin campus.

primaria din Suedia

Parcurgeti intregul traseu cu autobuzul 3 din Slussen, spre Karolinska sjushuset.

 

BUDAPESTA, Ungaria

 • Pentru inceput vizitati Basilica Sf. Stefan, dedicata primului rege al Ungariei. Este cea mai mare biserica din Budapesta si gazduieste cea mai sacra comoara a Ungariei, si anume, mana dreapta mumificata a Sfantului Stefan. Turistii pot urca in cupola basilicii, de unde pot admira privelistea impresionanata a intregului oras.

bazilica-sf-stefan

 • Sf. Stefan nu e departe de Dealul Castelului, insa veti trece dintr-un oras (Pesta) – locul unde se afla uriasa Piata a Eroilor – in altul (Buda), traversand Dunarea pe Podul cu Lanturi.
 • Incheiati turul la Palatul Regal, in zilele noastre gazduind trei muzee: Muzeul de Istorie a Budapestei, Galeria Nationala a Ungariei si Muzeul de Arta Contemporana.
 • Vizitati biserica Matthias si admirati privelistea de pe Bastionul Pescarilor. Exista doua explicatii despre originea numelui bastionului. Unii spun ca o piatra de peste se afla in apropiere in Evul Mediu si de aici si denumirea. Altii spun ca breasla pescarilor a aparat aceasta parte a zidului castelului din Budapesta. Desi numit bastion, constructia este de fapt o terasa de unde privelistea este uimitoare.

bastionul pescarilor

Ajungeti foarte usor in toate aceste puncte cu autobuzul 16 din Deak Ferenc ter catre Disz ter in Varhegy.

 

PARIS, Franta

 • Incepeti de la Porte d’Orleans, pe unde, in 1944, au intrat tancurile pentru a elibera orasul, si calatoriti pe langa gradinile Luxembourg, prin Cartierul Latin si peste Sena, catre Catedrala Notre-Dame.

Catedrala-Notre-Dame

Notre-Dame un este chiar cea mai mare catedrala din lume, dar cu siguranta putem spune ca este cea mai faimoasa. Catedrala s-a dorit a fi in noul stil gotic, pentru a putea evidentia la acea vreme, statutul Parisului de capital a regatului francez. A fost prima catedrala construita la o scara uriasa.

 • Admirati apoi turnul gotic de la Saint-Jacques, din statia de autobuz pentru Hotel de Ville.
 • Inainte de Gare du Nord, acolo unde veti si termina turul, puteti admira si vizita Centrul de Arte Pompidou. Centrul Georges Pompidou este un complex cultural construit intr-un stil high-tech, aflat in zona Beaubourg, care gazduieste o vasta biblioteca publica, Muzeul National de Arta Moderna si IRCAM, un centru de muzica si cercetare acustica.

centrul-pompidou-Paris

Pentru intregul traseu, alegeti autobuzul 38 de la Porte d’Orleans catre Gare du Nord.

 

ROMA, Italia

 • Incepeti calatoria cu malul drept al Tibrului, urmand colonadele ce marginesc termele.
 • Ajunsi la Fontana di Trevi, cu siguranta veti mai reveni. Este cea mai cunoscuta si probabil cea mai frumoasa fantana din Roma. Figura centrala a fantanii este Neptun, aflat intr-un car de lupta, sub forma unei scoici, tras de doi caluti de mare. Unul dintre cai este naravas, celalalt este insa calm si supus, simbolizand astfeldispozitia fluctuanta a marii. La stanga lui Neptun se afla o statuie ce reprezinta abundenta, iar la dreapta o alta ce reprezinta sanatatea perfecta. Legenda spune ca cel ce va arunca o moneda in apa – peste umar cu spatele la fantana – se va intoarce la Roma.

Fontana_di_Trevi

 • Treceti pe langa Dealul Capitoliului, For, Colosseum si Circus Maximus, unde veti simti gloria pierduta a Romei antice. Circus Maximus era cel mai mare stadion din Roma antica si putea gazdui peste 250.000 de oameni, adina un sfert din populatia Romei la acea vreme. Intrecerile intre carele de lupta, erau una dintre cele mai cunoscute modalitati de divertisment ale romanilor. Pana si Romulus, primul din cei sapte regi ai Romei, obisnuia sa organizeze intreceri intre care de lupta. Astazi nu se mai poate deslusi decat locul unde candva, a existat aceasta grandioasa constructie a lumii antice.

circus_maximus_macheta

 • La final, odihniti-va si savurati o inghetata la Ostiense.

Luati autobuzul 175 din Termini spre Piazzale dei Partigiani. Pentru malul stang si Vatican, mergeti cu autobuzul 40, tot din Termini, catre Battistini.

 

MADRID, Spania

 • Incepeti de la Puerta de Europa (Poarta Europei), cu turnurile ei inclinate, treceti prin Piata Columb si prin Palaza de Cibele. In centrul ei se afla Fuente de la Cibeles. Aceasta fantana, numita dupa Cibele, zeita romana a naturii, este unul din cele mai importante simboluri ale Madridului. Fantana, construita de Ventura Rodriguez, reprezinta o zeita intr-un car tras de doi lei.

cibeles_Madrid

 • Urmeaza galerii de arta si gradini, dupa care va intoarceti la realitate, intr-un centru comercial.

Intregul traseu il puteti parcurge cu autobuzul 27, din Plaza de Castillo spre Glorieta de  Embajadores.

 

MOSCOVA, Rusia

 • Parcul victoriei, punctul de plecare, celebreaza triumful sovietic in al Doilea Razboi Mondial. Apoi veti trece pe sub maretul arc de triumf ce marcheaza victoria intr-un alt razboi – impotriva lui Napoleon. Admirati hotelul Ukraina si Universitatea – doua dintre blocurile-turn ridicate de Stalin, facand parte din grupul celor “Sapte Surori”, avand forma unor torturi de nunta.
 • Nu ratati Dealurile Vrabiilor si incheiati calatoria  la podul Kamennii, in spatele numeroaselor cupole in forma de bulb ale catedralei Sf. Vasile, in Piata Rosie, pentru o priveliste panoramica.

piata_rosie_moscova
Piata Rosie este un spatiu deschis si pietruit, in central Moscovei. Fiind piata orasului, servea drept loc public de intalnire pentru a sarbatori festivaluri, pentru a asculta anunturi facute de catre guvern, sau chiar pentru a fi martorii vreunei executii, cel mai des intalnite in timpul domniei lui Ivan cel Teribil. Initial perimetrul marginit de zidurile Kremlinului se numea “Piata Sfintei Treimi”, dar in sec. XVII-lea denumirea s-a schimbat in cea pe care o pastreaza si azi: Piata Rosie (Krasnaia plosciad).

Troleibuzul 7 din parcul Pobedii Metro, catre Kamennii Most este mijlocul de transport de care aveti nevoie.

 

TALLINN, Estonia

piata primariei Tallinn

 • Puntul de imbarcare se afla la poarta medievala a unui centru comercial ultramodern. Calatoriti pe tarmul Marii Baltice, treceti de ingerul din bronz, tinand un brat intins spre marinarii inecati. Treceti de terenul unde, spre sfarsitul anilor 1980, mii de estonieni s-au adunat si au intonat cantece patriotice interzise de regimul sovietic.

parc_Tallinn

 • Veti incheia calatoria in spatele parcului manastirii suedeze, distrusa in timpul unui razboi din secolul XVI, situat intr-o padure.

Cu autobuzul 34ª din Viru keskus catre Muuga aedlinn veti putea parcurge traseul mentionat.

 

NEW YORK

Harlem_New York

 • Porniti din Harlem, celebru pentru comunitatea sa afro-americana, indreptandu-va apoi spre Central Park si Fifth Avenue.

Central Park

 • Autobuzul va poarta pe Broadway si prin cartierul teatrelor, prin Greenwich Village si Mica Italie, spre sud. Coborati la Whitehall Terminal si luati feribotul catre Staten Island, cu privelisti spectaculoase asupra Statuii Libertatii, a podului Brooklyn si a zonei Manhattan.

Brooklyn Bridge

Din Harlem (West 146th St/Malcom X Boulevard) luati autobuzul M1 spre South Ferry, in Manhattan.

 

BEIJING, China

 • Urcati-va in autobuzul cu aer conditionat de langa lacul Xi Hai, cu insula pe care se gaseste Pagoda Gastii Salbatice, si cu pescari – imagini ale unui Beijing istoric, care include Orasul Interzis din apropiere. Faimosul Oras Interzis este un complex arhitectural unic in lume. In interiorul lui se gasesc 9.999 de camere, cu una mai putin decat cifra ce in traditia chineza simbolizeaza “Perfectiunea Divina”.

Orasul interzis

 • Peisajul se schimba vizibil, in timp ce calatoriti din zona extrem de moderna catre cea montana din Badaling si spre Marele Zid Chinezesc. Aceasta colosala constructie, ridicata in trecut pentru a respinge atacurile invadatorilor, se intinde pe teritoriul a cinci provincia, avand 6.700 km. In trecut, Marele Zid Chinezesc, este adesea comparat cu un dragon gigantic si se spune ca este singura constructie ce poate fi vazuta de pe Luna.

Marele Zid Chinezesc

Luati autobuzul 919 din Deshengmen (Jishuitan Metro) catre Badaling.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.