Londra, impresii de calatorie (3)

Constructorul Monumentului, arhitectul Christopher Wren, a fost probabil principalul profitor al incendiului din 1666. Astronom, geometru, matematician, fizician şi arhitect, fondator al societății regale, Wren a trăit 90 de ani având deci îndeajuns timp pentru a proiecta peste 50 de biserici , dar şi noua catedrală St Paul.
St-Paul’s-Cathedral-London
Considerată capodopera sa, catedrala reprezintă un reper obligatoriu pentru toţi cei care vizitează capitala Marii Britanii. Celebră în lumea întreagă mai ales datorită faptului că aici a avut loc nunta printului Charles cu prințesa Diana, dar şi pentru că tot aici regina Elisabeta a II-a a sărbătorit jubileul de diamant, Catedrala este locul odihnei de veci pentru personalităţi marcante ale istoriei lumii, precum învingătorul lui Napoleon, ducele de Wellington sau amiralul Nelson. Monumentele acestora, ca şi acela al lui Cristopher Wren, se găsesc în cripta de la subsol.
IMG_4127
Nu ratați, însă, nici Galeria şoaptelor, renumită pentru efectele sale acustice şi nici galeria de aur, la care puteţi ajunge urcând 530 de trepte, la capătul cărora va aşteaptă din nou o perspectivă spectaculoasă a Londrei.
the_interior_of_saint_paul_s_cathedral__london
Consultaţi înaintea vizitei şi site-ul catedralei, întrucât zilnic se organizează tururi ghidate gratuite, care vă vor permite accesul şi în spaţii altminteri interzise publicului.
IMG_4005
Tot de aici vă puteţi cumpăra online biletul de acces, ceea ce vă va scuti de a pierde timpul la coadă. Sfatul este valabil şi pentru celelalte obiective din Londra în care accesul se face pe bază de bilet. În plus, achiziţionând online biletele, beneficiaţi şi de preţuri mai mici, un aspect important în condițiile în care prețul unui bilet este cuprins în general între 15 şi 20 de lire!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.