Londra, impresii de calatorie (9)

În ultimii ani, însă, cel puţin în rândul tinerilor, detectivul pare să fi fost eclipsat de un alt personaj vedetă, un băiețel cu ochelari, cu un semn ciudat pe frunte, crescut de o familie de Încuiați, dar de la care vrăjitorii serioşi au mari așteptări.
IMG_4440
Harry Potter, căci despre el este vorba, s-a născut în timp ce autoarea cărţilor din această serie calătorea cu trenul de la Machester la Londra şi a transformat-o pe aceasta dintr-o mamă singură într-una dintre cele mai bogate femei din lume.
Cele şapte cărți ale seriei şi cele opt filme inspirate de acestea au avut un succes greu de imaginat peste tot in lume, astfel că astăzi la Londra vin de pretutindeni fani de toate vârstele să descopere locurile din oraș care au legătură cu Harry Potter.
IMG_4290
O mulţime de ghizi locali fac bani frumoși ajutându-i pe aceşti turişti să găsească Banca Vrăjitorilor, peronul magic din gara King’s Cross, aleea Diagon sau localul Ceaunul Crapat, dar dacă vreţi cu adevărat să intrați în universul lui Harry Potter trebuie să faceţi o excursie în afara Londrei, la studiourile Warner Bros unde s-a filmat această serie.
Un tur organizat din Londra la studiouri costă cel puţin 50 de lire, dar rezervându-vă bilete online direct la Warner Bros şi calătorind cu trenul până la Watford Junction, de unde cu un autobuz special ajungeți la studiouri, veți cheltui ceva mai puţin. Sigur, probabil ar fi și mai ieftin dacă ați putea încăleca pe o mătură zburătoare, însă această ocazie nu se va ivi decât după ce veți intra la Școala de Vrăjitori.
IMG_4285
Marea Sală de la Hogwarts, camaruța de sub scară a Harry Potter , Autobuzul Salvator,. Aleea Diagon, biroul lui Dumbledore, motocicleta cu ataș a lui Hagrid, mașina zburătoare, poțiunile lui Plesneală și chiar Expresul de Hogwarts, toate sunt aici întreținând iluzia că lumea magică imaginată de JK Rowling există în realitate.
Magia funcționează din plin și în magazinul de la ieșire, unde prețurile cresc ca-n povești, golindu-le vizitatorilor buzunarele, însă cine poate refuza șansa de a pleca acasă cu o baghetă magică, o halbă de berezero, o cutie cu bomboane cu gust de vomă sau ceară de urechi ori măcar câteva broscuțe de ciocolată?
IMG_4416

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.