Monumentul Descoperitorilor

Putini dintre cei care ajunsi la Lisabona admira Monumentul Descoperitorilor de pe malul nordic al Raului Tagus stiu ca acesta este o copie a celui realizat pentru Expozitia Mondiala din 1940. Amplasat in Praca do Imperio, acesta a fost dezasamblat in 1943, pentru ca ulterior, in 1960, sa fie construit cel nou, acolo unde poate fi admirat si astazi, in apropierea Manastirii Jeronimo si a Turnului Belem.
DSC04402
Dedicat Infantelui Henry Navigatorul, monumentul – inaugurat la 500 de ani de la moartea acestuia – are forma de caravela (nava folosita la acea vreme pentru calatoriile pe mare) si o inaltime de 52 de metri. Urcand cu liftul pe terasa sa, puteti admira in voie mare parte din oras, Raul Tagus si, in toata splendoarea ei, gigantica Roza a Vanturilor din marmura oferita in dar Portugaliei de catre Republica Sud-Africana.
DSC04319
Cat priveste statuile care decoreaza ambele laturi ale monumentului, acestea reprezinta o serie de personaje importante ale istoriei si culturii portugheze, pe langa figura central a lui Henry Navigatorul putandu-i recunoaste pe exploratorii Vasco da Gama si Magellan, regina Felipa de Lancaster şi poetul national Luis de Camoes.
DSC04406

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.