O călătorie de vis: Orient Express-ul irlandez

Dacă vă plac călătoriile cu trenul și vă permiteți să plătiți 1300 de lire sterline pe noapte, puteți încerca varianta irlandeză a Orient Express-ului, Grand Hibernian.

Trenul de lux, în valoare de 2,5 milioane de lire sterline, cea mai nouă investiție a grupului Belmond (care oferă de asemenea călătorii cu Orient Express sau British Pulmann),  își va începe în luna septembrie călătoriile prin Irlanda.

Grand Hibernian (2)

Alcătuit din 10 vagoane restaurate de 60 de specialiști care au lucrat mai bine de 35 de mii de ore pentru a da la iveală această minune a căilor ferate, Grand Hibernian va opera din 6 septembrie pe trei rute diferite, de două, patru și respectiv șase nopți.

Grand Hibernian (1)

Prețul unei călătorii pornește de la 2660 de lire sterline (3160 de euro) pentru o persoană, în cazul celei de două nopți și crește până la 6522 de lire sterline (7722 de euro) pentru un tur complet al Irlandei, care dureză șapte zile (șase nopți).

Pasagerii au parte de opriri în timpul cărora pot vizita orașele străbătute, atât în Irlanda, cât și în Irlanda de Nord, pe lista gărilor de pe traseu figurând Dublin, Cork și Belfast.

Grand Hibernian (3)

Experiențele de la bord sunt de asemenea în ton cu locurile vizitate, de la cabinele ai căror designeri s-au inspirat din tradițiile irlandeze și până la preparatele culinare pregătite după rețete specifice Insulei de Smarald.

Oricât ar fi, deci, de scumpă o astfel de călătorie, experiența va fi, fără dubiu, una de neuitat!

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.