Ingredinte pentru 4 persoane:
300 g piept de pui, 2 fire de praz, 1 varza mica, 2 morcovi, 1 cartofi, 1 tulpina de telina, 1 ceapa, 50g unt, 2 linguri de suc de rosii, 1 lingura de patrunjel tocat, 3 linguri de ulei extravirgin de masline, sare/piper negru
Spalati si curatati prazul, morcovii si telina. Tocati bucatele mici toate zarzavaturile. Pieptul de pui il taiati in bucati mici, cat mai egale, dregeti cu sare si cu piper, amestecand bine sa prinda aroma respectiva toate bucatelele.
Incingeti intr-o cratita uleiul si topiti untul, apoi caliti puiul la foc rapid, amestecand des. Adaugati sosul de rosii, legumele si jumatate din cantitatea de patrunjel. Amestecati totul, puneti capacul si lasati sa fiarba 4-5 minute.
Puneti 1,5l apa fierbinte si mai fierbeti circa o ora, pana cand zarzavaturile si puiul, devin fragede. Potriviti cu sare dupa gust, si aduceti la masa, condimentand cu mult piper negru si ornand cu patrunjelul tocat ce v-a ramas.
Asortati o Feteasca Alba si masa va fi completa.