Vrei fotografii de vacanță reușite? Iată ce nu trebuie să-ți lipsească din bagaj!

Cu toții ne dorim să ne întoarcem din vacanță cu cât mai multe  fotografii reușite. Asta ține, însă, atât de talentul și experiența fiecăruia, cât și de echipamentul foto pe care îl folosim. Unii fac poze cu telefonul, alții preferă un aparat compact, iar cei mai ambițioși se încăpățânează să folosească DSRL-uri sau, mai nou, aparate mirrorless. Pentru aceștia din urmă, echipa CHIP.ro a alcătuit o listă cu accesorii care nu trebuie să le lipsească fotografilor în vacanțe.

Prima pe listă este, evident, chiar geanta dedicată articolelor foto. Niciodată să nu băgați aparatul foto în bagajul de cală, avertizează fotografii, explicând că există două variante: fie să-l găsiți deteriorat, fie să nu-l mai găsiți deloc. Mai bine luați o geantă decentă și comodă, îi sfătuiesc aceștia pe călătorii pasionați de fotografie.

Pe listă figurează, însă, și trepiedul de călătorie fără de care nu veți putea obține fotografii clare în lumină scăzută, la apus, în ceață sau noaptea, dar și un superzoom all-in-one care vă ajută să scăpați de echipamentul greu și de nevoia de a tot schimba obiectivele, precum și un grip pentru baterii, o alternativă completă pentru bateriii de rezervă, pentru că – spun autorii listei – nimeni nu-și dorește  să rămână fără baterii într-un loc izolat.

Adaptorul  internațional de alimentare, un hard disk portabil și un laptop trebuie să se găsească și ele obligatoriu în bagajul celor care vor fotografii de vacanță reușite, primul pentru a putea încărca acumulatorii de la orice priză din orice țară, iar celelalte pentru a stoca imaginile și a le edita și publica online.

Ultimul, dar nu cel din urmă pe această listă inevitabil incompletă este un filtru circular de polarizare, despre care profesioniștii spun că amplifică albastrul cerului și contrastul în vreme ce reflexiile de pe apă sau sticlă sunt reduse.

Fără a fi menționate de autorii listei, v-ar putea fi de folos în bagaje și un card, două de memorie în plus, un schimb de acumulatori și un încărcător inteligent , o pompă de aer și un kit de curățare, precum și alte accesorii menite să vă ajute în tentativa de a surprinde imagini uimitoare din călătoriile voastre.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.